Puppytraining (coaching)Het volgen van een puppycursus of puppytraining is van groot belang. Niet alleen om een goede start te maken, maar ook om probleemgedrag te voorkomen. Wekelijks op een veld staan en mogelijk het gevoel krijgen niet aan bod te komen met al uw vragen, zijn vaak redenen om af te haken. En dat is jammer!

Bovendien krijgt u diverse adviezen van iedereen in uw omgeving waardoor u door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ik bied u een alternatief om uw jonge hond in korte tijd op een juiste manier op te voeden.

 

Het doel van mijn puppycursus is het voorkomen van gedragsproblemen. In 5 privé-lessen ben ik uw puppycoach en maak ik u wegwijs in de wereld van uw hond. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere; de hondentaal, socialisatie met andere honden, Wanneer roep ik mijn hond? Hoe voorkom ik dat mijn hond bij andere mensen overlast veroorzaakt? Hoe zorg ik er voor dat hij goed alleen thuis kan blijven? etc. Daarnaast worden veel misverstanden opgehelderd. 

 

Deze lessen vinden altijd plaats in overleg met u als eigenaar, om zodoende in te kunnen spelen op maatwerk. De lessen vinden niet wekelijks plaats, de lessen zullen worden verspreid over de eerste maanden om de terugval in de pubertijd (ongeveer vanaf de 7e/8e maand) goed te kunnen opvangen. De eerste les van deze puppycursus vindt bij u thuis plaats om alles wat het opvoeden van uw hond betreft te bespreken.

 

U ontvangt van mij een handboek met alle informatie die in de lessen besproken wordt. De overige 4 lessen zijn praktijklessen van een uur en deze zullen plaatsvinden op locatie in Heerde* bij voorkeur in het bos of de Schaapskooi. Op deze plekken zijn tijdens de lessen veel afleidingen aanwezig, te denken valt aan mountainbikers, wandelaars, hardlopers en zeker ook veel andere honden, zodat we veel aandacht kunnen besteden aan het socialiseren met soortgenoten, het negeren van overige afleidingen en het leren van de hondentaal voor u als eigenaar.

 

Tijdens de lessen heeft u alle gelegenheid uw vragen en/of problemen aan mij voor te leggen maar ook tussen de lessen door en na de puppycursus kunt u voor al uw vragen over uw pup telefonisch of per e-mail bij mij terecht. Kortom; ik zal de komende maanden uw puppycoach zijn! De leeftijd van de deelnemende hond moet tussen 2 en de 5 maanden liggen. Bovendien dient de hond gevaccineerd of getiterd te zijn. De cursus omvat 5 lessen, een handboek en een certificaat. Dit certificaat ontvangt u na afloop van de laatste les.

 

Heeft u al een puppytraining gevolgd en wilt u toch nog doortrainen? Ook dát is mogelijk! U kunt bij mij doorstromen naar het puppy-vervolgtraject en ook dat is maatwerk. Tijdens het vervolgtraject gaan we doelen opstellen die ú wilt bereiken met uw hond. 

Wilt u een afspraak maken ? Heeft u nog vragen ? Neemt u dan gerust contact met mij op en stuur een bericht via het contactformulier.  

 

 * in overleg is het mogelijk om te trainen op een locatie bij u in de buurt, maar hieraan zijn kosten verbonden. Informeer naar de mogelijkheden.