Gedragsbegeleiding/Coaching


De hond is uit onze maatschappij niet meer weg te denken, het is met recht een huisdier waar men veel plezier aan kan beleven. Helaas worden honden steeds vaker als een probleem ervaren vanwege hun ongewenste gedrag. Enkele voorbeelden hier van zijn: 

- Agressief gedrag tegen bekende en/of vreemde mensen en dieren

- Te waaks zijn

- Trekken aan de riem

- Onzindelijk zijn

- Niet alleen thuis kunnen blijven

- Agressief zijn tegen de eigenaar en/of andere honden

- Jagen achter joggers, fietsers, auto’s

- Angstig zijn voor vreemden en/of harde geluiden

- Niet opvolgen van commando’s

- Opspringen tegen mensen

- Voernijd


In een gesprek bij u thuis zullen de gedragsproblemen van uw hond op een rij worden gezet. Aan de hand van de verkregen informatie en mijn analyse/observatie van het gedrag van de hond ben ik in staat de oorzaak of oorzaken van het probleemgedrag te achterhalen. Vervolgens bespreek ik met u een doelgerichte therapie om het gedrag van de hond te verbeteren.  U zult ongetwijfeld veel te weten komen over uw eigen huisdier! Na dit consult krijgt u een rapport thuisgestuurd met mijn bevindingen en de besproken gedragstherapie zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen.  Uiteraard kunt u na dit consult altijd met vragen bij mij terecht. Hier zijn geen verdere kosten aan verbonden.  Wilt u een afspraak maken voor een consult? Heeft u nog vragen? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

 

Coaching:

Vaak krijg ik de vraag "mijn hond heeft geen écht probleem, maar het is het nèt niet..., kunt u mij daarbij helpen?" Om tegemoet te komen aan deze vraag, geef ik individuele coaching. Samen stellen we een aantal haalbare doelen vast en tijdens de privélessen gaan we met deze doelen aan de slag. Na de coachingsessie ontvangt u van mij per mail een kort verslag van hetgeen we hebben besproken en waar u mee gaat oefenen. U bepaalt zelf of en wanneer er een vervolgsessie plaats gaat vinden. Ook is het mogelijk dat ik bij u op locatie kom trainen.

Wilt u een afspraak maken voor een privétraining? Heeft u nog vragen? Stuur dan een bericht via het contactformulier.